Nieuws

Kennismaking met de nieuwe trainer Bruno Čulo

26 augustus 2017 door Miriam van den Boogaard
www.rosmalensejudoclub.nl
Een aantal  judoka’s van het wedstrijdgroep kent de nieuwe trainer Bruno Čulo al van toernooien en trainingsstages, voor vele andere judoka’s is Bruno nieuw. Tijd dus om hem eens aan jullie voor te stellen.

Zoals zijn naam al doet vermoeden zijn de ouders van Bruno oorspronkelijk in een ander land geboren. Bruno zelf was anderhalf jaar oud toen hij samen met zijn moeder werd herenigd met zijn vader Srečko, die eerder zoals vele mannen het oorlogsgebied van Bosnië ontvluchtte. Zijn nieuwe thuisland werd Nederland en zijn woonplaats Breda.

 

Geïnspireerd door zijn vader begon Bruno op zijn negende jaar met judo bij judoclub Haagse Beemden. Daar werd de basis gelegd voor zijn verdere judo-ambities.  Maar ook vanuit zijn contacten met zijn geboorteland deed hij judo-inspiratie op.
 

Vanaf zijn 15e jaar werd het vele trainen beloond met mooie prijzen. Niet alleen in Nederland behaalde hij mooie resultaten (derde plaats op NK, winnaar van het Dutch Open Espoir en derde bij de Yought Club in Maassluis) maar ook in het buitenland nam hij deel aan trainingsstages en wedstrijden.

Zo bezocht hij Zweden, Engeland en natuurlijk ook de Balkanlanden.
 

Zijn mooiste resultaat zoals hij zelf zegt: een zilveren plaats op de Balkan kampioenschappen. De toenmalige nummer drie van Europa werd hier derde en Bruno liet deze jongeman toch maar mooi achter zich.
 

Hoewel ook bij Bruno de pubertijd van invloed was op zijn sportambities (hij verlegde tijdelijk zijn focus naar de vechtsportkant) heeft hij zijn passie in de judo hervonden en traint zelf nog volop om in vorm te blijven.

Sinds drie jaar geeft Bruno ook judolessen aan kinderen, zowel de techniektraining als de wedstrijdtraining. Naast techniek is de sociale omgang, de weerbaarheid, het respect voor elkaar én het ontwikkelen van het karakter van het kind een belangrijk aspect van judo.


Maar ook voor de judoka’s die aan wedstrijdjudo doen heeft Bruno een hele mooie aanvulling op hun vaardigheden en technieken. Doordat Bruno ook veel getraind heeft met maatjes uit Oost-Europa, beheerst hij ook andere technieken waarbij de focus meer ligt op beweging, combinaties en de slimme kracht van het lichaam te benutten. 

Bruno oogt heel rustig maar laat bij wedstrijden en wedstrijdtrainingen absoluut zijn temperament zien een mooie combinatie voor het trainersvak.
 

Wij heten Bruno van harte welkom in Rosmalen en zijn ervan overtuigd dat de kinderen bij het trainerskoppel Michel van Meurs en Bruno Čulo in goede handen zijn.


 
www.rosmalensejudoclub.nl
    Het rondwarende Corona (COVID-19) virus zal niemand zijn ontgaan.   Om verspreiding van dit virus zoveel… Meer >
 
www.rosmalensejudoclub.nl
Al jaren organiseren de judoverenigingen rondom Rosmalen (en Rosmalen zelf) de regiotoernooien. Om en om wordt er een toernooi… Meer >
 

nieuwsbrief februari 2020

25 februari 2020
Dit keer in de nieuwsbrief een speciale aandacht aan onze trainers, het bestuur en de ontwikkelingen bij de Rosmalense Judo Club Wij… Meer >
 
www.rosmalensejudoclub.nl
Afgelopen weekend werden in Gilze de Zuid Nederlandse kampioenschappen -18 gehouden. RJC was vertegenwoordigd met 3 judoka's. Daan… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
Copyright 2015 - Rosmalense Judo Club | www.rosmalensejudoclub.nl | Bisschop Bekkerslaan 4 | 5242 BN Rosmalen | info@rosmalensejudoclub.nl
Terug naar boven