Judoka Jonas Cortvriend Zuid-Nederlands Kampioen, Tooske Kwaks wint brons!

22 oktober 2017 door Miriam van den Boogaard

Rosmalense Judo Club trots op haar judoka’s

Zondag 22 oktober 2017 was een spannende dag voor de jonge judoka’s van de Rosmalense Judo Club. Meedoen met de kampioenschappen van Zuid Nederland is al heel mooi en spannend. Maar het wordt pas écht spannend als het podium in zicht komt.

Om dan de zenuwen te bewaren en je beste judo laten zien is dan best een hele opgave. Het lukt Jonas Cortvriend en Tooske Kwaks van de Rosmalense Judo Club om het podium te bereiken.

Jonas wist met vier winstpartijen op een rij alle andere judoka’s achter zich te laten en mocht plaatsnemen op de hoogste trede van het erepodium om daar een prachtige medaille in ontvangst te nemen.

Ook Tooske was flink op dreef maar helaas een verliespartij waardoor brons voor haar nog het hoogst haalbare bleek, die liet ze uiteraard niet meer uit haar handen glippen en ze vocht voor wat ze waard was. Het resultaat mag er zijn, ze kreeg een mooie bronzen medaille omgehangen.

Voor veel judoka’s was het ZNK een eerste ervaring op een echt groot toernooi. Er komt dan al heel veel kijken: is je gewicht goed, is je paspoort in orde, een grote zaal met echte scheidsrechters, andere scoreborden, andere tegenstanders en heel veel publiek. Toch wisten ook de nieuwelingen zich goed staande te houden en wisten ook nog mooie partijtjes te winnen in een sterk deelnemersveld. Ook zij kijken terug  op een super-ervaring. Dat smaakt naar meer bleek wel uit de reactie van de kinderen, dus die zien we nog wel terug op de wedstrijdmat. Maurits Schreuders, Luuk Donders, Bjarne Corijn, Jimi Elfring, Reza van Geffen

Ruben van Pinxteren, Hidde Zeeuwe, Yordi de Wild en Mitchell Koevoets hebben iets meer ervaring met de grotere toernooien maar ook voor hen is zo’n toernooi net wat spannender. Yordi eindigde net buiten podium, dat is natuurlijk altijd zuur. Maar al met al kijken we terug op een indrukwekkend, sportief en leerzaam toernooi….en hebben dan ook nog eens een Zuid-Nederlands Kampioen in ons midden…..prima toch!!

Wat zijn we super van start gegaan!.... er zijn een paar kleine wijzigingen, dus graag goed… Meer >

Het is gelukt! De aangekondigde overdekte locatie voor de zaterdagtraining is geregeld. (lees de informatie in zijn geheel… Meer >

Nieuwsbrief verzonden

12 mei 2020