GEWELDIGE JUDOWEEK O.L.V. SERVISCHE TRAINER

30 oktober 2017 door Michel van Meurs

In de herfstvakantie is op uitnodiging van RJC een Servische trainer naar onze Rosmalense club gekomen. Branko Rasovic, voormalig kampioen van Servië, gaf elke dag enkele uren judoles aan 20 van onze groene, of hogere banders. Deze supertrainer liet zich kennen door een ongelooflijk enthousiasme en vakmanschap. Eénieder die in de dojo getuige was van zijn lessen voelde de positiviteit en de passie. Ik ben zelf al jarenlang een vriend van Branko, en had de deelnemers beloofd dat iedereen na zo'n week een betere judoka zou zijn. Eenieder die de hele week mee getraind heeft, kan dat bevestigen.

Misschien wel het allerbelangrijkste wat Branko overgebracht heeft, is de overtuiging, dat je het binnen de club van de onderlinge vriendschap moet hebben. Zonder je maatje kun je niet oefenen, kun je niet beter worden, en het spel niet leuk gaan vinden.

Hij zei, dat hij niet meer wist waar zijn gewonnen medailles waren, maar dat hij al zijn vriendschappen nog herinnert en er geen enkele vergeet.

Dit is precies waarom JUDO meer is dan een sport. Het is zoals Branko het noemde: "The school of life"!!!

Mocht hij volgend jaar weer terugkomen, aarzel dan niet om je in te schrijven, ik weet zeker dat je het als een hele leerzame maar vooral ook aangename trainingsweek gaat ervaren.

Michel

Wat zijn we super van start gegaan!.... er zijn een paar kleine wijzigingen, dus graag goed… Meer >

Het is gelukt! De aangekondigde overdekte locatie voor de zaterdagtraining is geregeld. (lees de informatie in zijn geheel… Meer >

Nieuwsbrief verzonden