Nieuws

Starten op een NK -15 jaar …..een mooie ervaring rijker….

11 maart 2015
www.rosmalensejudoclub.nl
Op zaterdag 8 maart jl. maakten 3 judoka’s van de Rosmalense Judoclub  hun opwachting op het NK judo onder 15 jaar. Zij hadden zich tijdens het Districtstoernooi geplaatst en waren daarom de gelukkigen om het district Zuid Nederland te vertegenwoordigen.
Nederland kent 7 regio’s die in iedere gewichtsklasse 4 deelnemers mogen sturen. De deelnemers kunnen daarom sowieso met trots zeggen dat ze bij de beste 28 van Nederland in hun gewichtsklasse behoren. Dat is op zich al een mooie prestatie maar daarvoor kom je niet op het NK. Het streven is uiteraard een podiumplaats.
Voor alle judoka’s begint de dag spannend met de weging….zijn ze op het juiste gewicht? De discipline in de afgelopen weken en het harde trainen heeft ervoor gezorgd dat ze keurig in hun gewichtsklasse passen waardoor ze ook daadwerkelijk aan de wedstrijden mogen beginnen.

Lars Vissers mag al vroeg in de ochtend de mat op. Hij is tweedejaars -15 en weet zich dit jaar voor de tweede keer te plaatsen, op zich al een hele prestatie. Hij laat zijn tegenstanders flink zweten en hoewel hij de eerste wedstrijd verliest, weet hij zich in de verliezerspoule nog aardig verder te knokken. Helaas voor Lars wordt hij met een prachtig uitgevoerde beenveeg door de tegenstander op zijn rug gelegd. Met deze ippon is het toernooi voor Lars teneinde.  
Maar de Rosmalense judoclub heeft nog twee deelnemers in de race. Eva en Nils betreden in de middag het strijdtoneel.
Hoewel  Nils hard knokt, moet hij toch zijn meerdere erkennen in zijn tegenstanders van de andere districten. Met een mooie ervaring op zak en trots op zijn strijdlust verlaat Nils het toernooi.

Eva van den Boogaard gaat als eerstejaars – 15 vol de strijd aan met de kampioen van Limburg. Ze aarzelt geen moment, vanuit een mooie heupworp die haar een wazari oplevert, neemt ze haar tegenstandster klemvast in een houdgreep en laat niet meer los. De volgende tegenstandster is  de kampioen van Zuid Holland. Die dame krijgt Eva in een strakke verwurging waardoor Eva niets anders rest dan af te kloppen. Eva gaat in de herkansing in de verliezerspoule, daar weet ze haar tegenstandster met een prachtige ippon uit de wedstrijd te werken.
In de wedstrijd die volgt maakt de tegenstandster handig gebruik van een afleiding bij Eva en gooit haar de wedstrijd uit. Het behalen van de 7e plaats voor Eva prikkelt haar om enthousiast door te blijven trainen. Met een goed gevoel maar toch enigszins balend omdat er meer in had gezeten laat ze het NK achter zich.

Geen prijs voor de Rosmalense Judoka’s maar wel een hele mooie ervaring rijker. Dit alles is voor zowel de kinderen als hun trainer Bodhi Hendriks reden om fanatiek door te trainen om volgend jaar revanche te kunnen nemen.
 


 
www.rosmalensejudoclub.nl
    Wat zijn we super van start gegaan!.... er zijn een paar kleine wijzigingen, dus graag goed… Meer >
 
www.rosmalensejudoclub.nl
Het is gelukt! De aangekondigde overdekte locatie voor de zaterdagtraining is geregeld. (lees de informatie in zijn geheel… Meer >
 

Nieuwsbrief verzonden

12 mei 2020
Afgelopen weekend hebben jullie in je mailbox de nieuwsbrief ontvangen met daarin de nodige informatie over de hervatting van de… Meer >
 
www.rosmalensejudoclub.nl
  Na weken thuis alleen trainen, via onlinetrainingen, zelf een keertje hardlopen of hoogstens via online met je maatjes was… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
Copyright 2015 - Rosmalense Judo Club | www.rosmalensejudoclub.nl | Bisschop Bekkerslaan 4 | 5242 BN Rosmalen | info@rosmalensejudoclub.nl
Terug naar boven