RJC trainer Michel van Meurs 2e tijdens de Masters voor veteranen in Lille, Frankrijk

27 januari 2018 door Miriam van den Boogaard

De judoka’s en het bestuur van de Rosmalense Judo Club zijn apetrots op hun trainer Michel. Hij laat zien dat je met goed technisch judo nog heel lang je tegenstander de baas kunt blijven.

Op zaterdag 27 januari werd in Lille – Frankrijk de 10e Judo Masters gehouden voor veteranen. Goed voorbereid vertrok Michel samen met zijn zoon die hem coachte en met clublid Nick Vogels (zelf deelnemer) naar het Noord-Franse Lille voor de 10e Judo Masters.

Het was een geweldig toernooi. Daar waar Nick met name zijn zinnen had gezet op internationale wedstrijdervaring, was Michel gebrand om zo hoog mogelijk te eindigen…..en beiden zijn daarin geslaagd.

Nick heeft lekkere partijen gejudood en stond zijn mannetje maar moest in een internationaal deelnemersveld zijn meerderen erkennen.

Michel daarentegen wist met schitterend technisch judo menig tegenstander te verslaan en won maar liefst vier partijen op een rij. Hij verloor in de finale van een Fransman die vorig jaar tweede werd op het WK voor veteranen. Dan kun je wel stellen dat een tweede plek toch echt iets is om trots op te zijn.

Niet alleen de traineris trots, ook de leden en het bestuur van de Rosmalense Judo Club zijn trots op hun trainer.

Van harte gefeliciteerd Michel met dit prachtige resultaat ….en Nick een prima toernooi gedraaid!