Ivar Schulz verdient ticket voor NK-judo!

18 maart 2018 door Miriam van den Boogaard

Tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor de leeftijdsklassen onder 15 jaar was ook de Rosmalense Judo Club goed vertegenwoordigd. In deze klasse is er nog meer te verdienen dan een mooie medaille of kampioenstitel, je kunt je nl. kwalificeren voor het NK judo -15 jaar.

Supertrots is Ivar Schulz op zijn mooie bronzen medaille én zijn ticket voor het NK. Met fanatiek judo wist hij zich na een verliespartij terug te knokken naar een mooie derde plaats.

Niet alleen Ivar zelf maar ook de Rosmalense Judo Club is trots op hem en op de andere judoka’s die hieraan meededen. Kalle Postma viel helaas net buiten de prijzen en werd door Ivar van het podium gehouden… hetzelfde overkwam Joey de Wildt helaas, ook hij viel net buiten de prijzen ondanks de prachtige judopartijen.

Als nieuwkomer in deze leeftijdsklasse heeft ook Jonas Cortvriend zich stevig gehouden in de partijen, dat belooft wat voor volgend jaar. Jens van de Wetering en Mitchel Koevoets toonden zich fanatiek in de wedstrijden maar troffen helaas hun meerderen in de tegenstander, ook zij hebben van trainer Bruno Culo weer de nodige tips gekregen om hun judo te verbeteren….goed gewerkt allemaal.

Maar er is meer Rosmalens trots wat naar het NK-judo mag: ook Dennis van der Zanden en Quinn Hulshof wisten het felbegeerde ticket te bemachtigen. Zij komen sinds dit seizoen niet uit voor Rosmalen maar hebben daar wel een mooie basis gelegd die zij tijdens deze wedstrijden in praktijk brengen. En dat maakt ons toch een beetje trots. Ook jullie van harte gefeliciteerd!!