Maurits Schreuders pakt de eerste plaats in Mierlo

13 mei 2018 door Miriam van den Boogaard

Een judoseizoen kent eigenlijk alleen maar de zomervakantie als ‘vakantieperiode’ dan staat het trainen en de wedstrijd op een wat lager pitje en ligt de focus op het ontspannen en herstellen van het lichaam met wat lichte trainingen.De meivakantie daarentegen puilt uit van de prachtige toernooien, dus in deze tijd blijven de judoka’s op scherp. Blijkbaar is dat enkele judoka’s van de Rosmalense Judo Club zeer goed gelukt, een voorbeeld daarvan is Maurits Schreuders. Hij wist zowel in Berlicum (brons) als in Mierlo (goud) het podium te behalen.

Maurits is een van de judoka’s die in Rosmalen traint in zowel de techniektrainingen als met de wedstrijdgroep. Deelname aan de wedstrijdtrainingen maakt ook van hem een snellere, sterkere en slimmere judoka. Tijdens de techniektrainingen ligt de focus meer op het ontwikkelen van de judotechnieken. Dit alles draagt bij aan de ontwikkeling van de persoonlijkheid van het kind alsook aan de judovaardigheden.

Het is fijn wanneer het harde en gedisciplineerd trainen wordt vertaald naar een mooie podiumplek. Op de foto showt Maurits met trots zijn enorm grote beker. Daar mag je ook best een beetje trots op zijn! De Rosmalense Judo Club feliciteert Maurits met deze mooie prijs. Zijn teamgenootje Reza van Geffen was ook enorm goed op dreef maar strandde helaas met het brons in zicht.

Ook voor de niet-prijswinnaars zijn de april-mei maanden fantastische toernooimaanden. De bonds-en regiokampioenschappen zijn achter de rug en de judoka’s grijpen dat moment aan om in een nieuwe klasse te starten en technieken uit te proberen. Dan is het helemaal niet erg om zonder prijs huiswaarts te keren…op dat moment staat de ervaring voorop. Deze ervaring gaat als huiswerk mee naar huis zodat de judoka’s met de  trainers Bruno Čulo en Michel van Meurs  aan de slag kunnen  om de technieken verder bij te spijkeren. Wedden dat binnen enkele maanden ook deze judoka’s  weer op het podium staan?