Maar liefst drie leden behalen de zwarte band Melvin Timmers, Gino van Gulik en Lars Vissers proficiat!

03 juni 2018 door Miriam van den Boogaard

Melvin Timmers, Gino van Gulik en Lars Vissers hebben er hard voor gewerkt maar het resultaat mag er zijn: deze drie leden mochten afgelopen weekend vol trots hun zwarte band in ontvangst nemen.

Om de zwarte band in judo te behalen moet er eerst een behoorlijk traject worden afgelegd. Het examen is uitgebreid, je moet op veel verschillende onderdelen laten zien dat je de technieken beheerst en de passen worden precies uitgemeten en nauwkeurig uitgevoerd. Het moet vloeiend verlopen. Daarnaast is er een onderdeel waarbij de jurycommissie bepaald welke techniek je moet laten zien.

Kortom zaterdag was een spannende dag voor onze drie Rosmalense judoka’s.

Melvin en Gino hebben het uitgebreide examen moeten doen, waarbij een hele lange reeks van verschillende technieken moeten worden getoond. Dit is een flinke weg van voorbereiden. In feite begint de voorbereiding al bij de start van je judotrainingen. Daar wordt de basis gelegd, je doorloopt door de jaren heen de verschillende kleuren banden tot het moment dat je de bruine band hebt behaald. Vanaf dat moment wordt er heel gericht geoefend in een combinatie van technieken om uiteindelijk voor de jury te laten zien wat je beheerst. Wat zullen Melvin en Gino trots zijn dat hun harde werken is beloond.

Lars Vissers heeft als wedstrijdjudoka voldoende punten behaald om een verkort traject te doorlopen. Dat klinkt eenvoudiger dan het lijkt.  Als wedstrijdjudoka maak je je worpen namelijk fel en inspelend op de acties van de tegenstander. Geen doordachte combinatie van passen vooraf maar knallen en snel reageren op wat de ander doet. Dat betekent dat je voor je examen volledig moet omschakelen en dat kan ten koste gaan van de wedstrijdscherpte. Fijn daarom dat wedstrijdjudoka’s van dit verkorte traject gebruik kunnen maken wanneer ze voldoende punten hebben behaald met wedstrijden. Lars heeft laten zien dat hij dat kan en is nu de trotse bezitter van de zwarte band, daarmee kan hij nu zijn focus weer gaan verleggen naar de wedstrijden.

Lars Vissers is een van de Rosmalense Judoka’s die een apart trainingsprogramma volgt bij de judobond om zich verder te richten op het internationale wedstrijdjudo maar die bij zijn thuisbasis in Rosmalen samen met zijn trainingspartner Melvin heeft voorbereid op de zwarte-band-examens.

Lars Vissers is een van de Rosmalense Judoka’s die een apart trainingsprogramma volgt bij de judobond om zich verder te richten op het internationale wedstrijdjudo. Hij heeft zich bij zijn thuisbasis in Rosmalen samen met zijn trainingspartner Melvin voorbereid op de zwarte-band-examens.

Voor jullie alle drie een applaus. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Ook jullie staan vanaf nu vermeld op onze website als de trotse bezitter van een zwarte band, behaald bij de Rosmalense Judo Club.
Onze kata-trainer Thijs Bosters kan trots zijn op dit mooie resultaat.