Rosmalense Judo Club sluit seizoen af met een bootcamp

01 juli 2018 door Miriam van den Boogaard

Hoewel een bootcamp op de Zandverstuiving veelvuldig voorkomt, was de groep jonge judoka’s tijdens hun jaarlijkse bootcamp een bijzondere aanblik.  Het was een prachtig gezicht om de jeugdige leden zaterdagmorgen in het mulle zand van de Zandverstuiving aan het werk te zien. Onder professionele begeleiding van Richard Bonga werden de kids flink gemotiveerd om tot het uiterste te gaan.

Het zand stoof op tijdens de sprintjes en het tijgeren. In combinatie met het zweet gaf dit mooie zwarte vegen op het gezicht. Dennenappels en takken prikten in het lijf maar dat maakte ze niets uit er werd flink gebikkeld.

De laatste training was er ook een waarbij twee judoka’s in het zonnetje werden gezet vanwege het behalen van hun zwarte band. Lars Vissers en Melvin Timmers mochten een prachtige gegraveerde glasplaat in ontvangst nemen voor het bereiken van deze bijzondere mijlpaal.

Enkele dagen eerder werd afscheid genomen van de trainer die hen in de afgelopen jaren heeft begeleid in hun trainingen naar de zwarte band. Thijs Bosters, lid en trainer in hart en nieren heeft op dit hoogtepunt zijn trainerschap stopgezet. Jammer maar wel heel begrijpelijk.

Na alles te hebben opgeruimd en iedereen een hele fijne vakantie te hebben toegewenst, keerden de judoka’s huiswaarts. Op naar een verfrissende douche om het zand en het zweet af te spoelen…op naar een vakantieperiode na een succesvol sportief seizoen.