Nieuws

Wedstrijdteam Rosmalense Judo Club sluit seizoen sportief af in Duitsland

01 juli 2018 door Ferry de Wild
www.rosmalensejudoclub.nl

Bad Dürkheim - Soms is Judo een vrij individualistische sport, natuurlijk train je samen maar zodra het toernooi is en jij moet vroeg in de ochtend en jouw maatje diep in middag dan zie je elkaar vaak niet. Dat geldt ook voor de ouders natuurlijk. Met Appen worden de resultaten doorgegeven maar de beleving van “samen" is dan toch een stukje minder.

Om toch een keer als wedstrijdselectie van de Rosmalense Judo Club samen op pad te gaan naar een toernooi is er voor gekozen om de seizoensafsluiter in het buitenland te houden. In Bad Dürkheim (Zuid-Duitsland) wordt jaarlijks gestreden om de Weinstrassepokal.


Een geweldige camping op bijna loopafstand van het toernooi maakte deze keuze nog beter! Een groot gedeelte van de wedstrijdselectie en hun ouders reisde op vrijdag af naar deze plek, de camping werd al snel onveilig gemaakt en het feestje duurde tot diep in de nachtelijke uurtjes. Op zaterdag moest er natuurlijk wel gejudood worden maar de bikkels van de U15 draaiden daar hun hand niet voor om. Ivar Schulz, Joey de Wild, Joep Smulders(JudoGoes) en Jonas Cortvriendt laten mooie partijen zien maar weten het podium niet te halen. Kalle Postma doet dit wel en pakt de eerste gouden medaille met een zeer verdiende eerste plek.

De temperaturen bereikte inmiddels tropische waarden en dan is een groot zwemmeer op de camping natuurlijk the place to be! Onder aanvoering van coach Bruno Čulo kreeg het spel "balletje overgooien" een andere dimensie. ‘s avonds werden de barbecues aangeslingerd en de chefkoks lieten hun bak en braadkunsten aan iedereen zien en proeven!

Op zondag was het weer terugreisdag maar eerst mochten de U12 en U10 nog aan de bak in een zeer warme sporthal. Deze heren en dame hadden goed opgelet bij Bruno en wisten vele prijzen richting Rosmalen te slepen. Hieronder de resultaten:

Maurits Schreuder 1e prijs
Hidde Zeeuwe 1e prijs
Yordi de Wild 1e prijs
Sanne Tadema 2e prijs
Ruben van Pinxteren 3e prijs
Bjarne Corijn 3e prijs
Kjell Corijn 3e prijs

En natuurlijk van de dag ervoor de 1e prijs voor Kalle Postma.

Het was voor iedereen een topweekend, de kinderen hebben elkaar op een andere manier leren kennen wat ze tot een nog hechter team maakt. En natuurlijk voor de ouders en coach die elkaar ook een keer op een andere manier zagen!


 
www.rosmalensejudoclub.nl
    Het rondwarende Corona (COVID-19) virus zal niemand zijn ontgaan.   Om verspreiding van dit virus zoveel… Meer >
 
www.rosmalensejudoclub.nl
Al jaren organiseren de judoverenigingen rondom Rosmalen (en Rosmalen zelf) de regiotoernooien. Om en om wordt er een toernooi… Meer >
 

nieuwsbrief februari 2020

25 februari 2020
Dit keer in de nieuwsbrief een speciale aandacht aan onze trainers, het bestuur en de ontwikkelingen bij de Rosmalense Judo Club Wij… Meer >
 
www.rosmalensejudoclub.nl
Afgelopen weekend werden in Gilze de Zuid Nederlandse kampioenschappen -18 gehouden. RJC was vertegenwoordigd met 3 judoka's. Daan… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
Copyright 2015 - Rosmalense Judo Club | www.rosmalensejudoclub.nl | Bisschop Bekkerslaan 4 | 5242 BN Rosmalen | info@rosmalensejudoclub.nl
Terug naar boven