Ivar vice kampioen Dutch Open Espoir!

13 januari 2019 door -

Afgelopen weekend heeft het Dutch Open Espoir (Open NK) in Eindhoven plaatsgevonden, na het Nederlands Kampioenschap het meest prestigieuze toernooi op de wedstrijdkalender. Hier loopt de hele Nederlandse top, maar ook uit tal van landen de nationale selectie. Er komen deelnemers uit Zweden, Denemarken, Italië, Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Griekenland, Hongarije, Brazilië, Portugal, Roemenië en Oekraïne enz. Schitterend judo op het allerhoogste niveau.

Op dit podium deden twee judoka's van de Rosmalense Judo Club mee, op zaterdag Kalle Postma (U18) en op zondag Ivar Schulz (U15).

Kalle komt in de eerste ronde gelijk een zeer sterke Duitser tegen en verliest deze nipt. Door het Braziliaans systeem wordt het daarna wachten of deze tegenstander doorgaat naar de halve finale. Dan pas mag Kalle doorgaan. Helaas redt deze Duitser het niet en is het toernooi over voor Kalle. Als eerstejaars U18 stond Kalle er wel en zal volgend jaar zeker sterker terugkeren naar dit toptoernooi.

Ivar Schulz is laatstejaars U15 en zit in een zeer grote poule. Ivar weet 4 wedstrijden achter elkaar te winnen en komt daarna in de finale terecht tegen Joshua de Lange. Deze partij gaat helaas verloren maar zilver op dit podium is absoluut een topprestatie! Namens heel de Rosmalense Judo Club willen wij Ivar en trainer/coach Bruno Culo dan ook feliciteren met deze zilveren plak!

Bosnië en Herzegovina, een nog niet door Westerse landen ontdekt pareltje. Waar in het naastgelegen Kroatië al het massa toerisme… Meer >

Op Pinkstermaandag waren we met een groot gedeelte van de wedstrijdselectie te gast bij JudoGoes. Hier werd onder leiding van Cor… Meer >

Zondag morgen 2 juni staat het regiotoernooi Schijndel op het programma. De Rosmalense Judo Club is weer goed vertegenwoordigd, coach… Meer >

RJC@Lund(Zweden)2019