Start van een nieuw wedstrijdjaar!

20 januari 2019 door -

Het 35e Open nationaal Judotoernooi van JJC Gemert was vandaag de arena waar een groot gedeelte van de wedstrijdselectie van de Rosmalense Judo Club aan deelnam.
In Januari vindt er altijd weer een verschuiving plaats. Eerstejaars worden Laatstejaars en Laatstejaars worden Eerstejaars in een nieuwe leeftijdsklasse. Sommige judoka's veranderen ook nog van gewichtsklasse. Kortom, een maand waarin veel veranderingen plaatsvinden. In een nieuwe leeftijdsklasse kun je oudere judoka's tegenkomen die 1 of zelfs 2 jaar ouder zijn. In een nieuwe gewichtsklasse zijn die judoka's tegenover je toch wel erg groot opeens. En toch stap je de mat op om te winnen!

Hidde Zeeuwe en Yordi de Wild mochten als eersten van het team de mat op. De eerste meters maken in de U15. Hidde liet mooi judo zien en won ook voor de eerste keer met een verwurging wat pas in de U15 toegestaan is. Hidde weet een paar partijen te winnen en komt zeer dichtbij in de buurt van het podium, helaas strand hij hier.
Yordi start ook nog in een nieuwe gewichtsklasse. Ook hij weet een paar partijen te winnen oa in de Goldenscore. Yordi komt net als Hidde dichtbij het podium maar voor hem ook een stapje te ver.

Bjarne Corijn, Maurits Schreuder, Julian Pith en Jimi Elfring hebben alledrie de overstap gemaakt van de U10 naar U12. Dat ook voor deze jongens het wennen was bleek wel want alledrie winnen ze wel partijen maar ook zij halen het podium niet vandaag.
Thierry Dirks is laatstejaars geworden in U12 en wordt na 1 verliespartij in de finale knap tweede.

Sanne Tadema heeft ook de overstap gemaakt naar U15 en zij verliest om de derde plek op dit sterk bezet toernooi. Jonas Cortvriend is tweedejaars U15 geworden en krijgt al ervaring in deze klasse helaas red hij het vandaag niet om het podium te bereiken.
Daan Smetsers is van U15 naar U18 overgegaan, deze klasse was vandaag voor Daan een paar stappen te ver maar hij stond er wel!!!
Coach Bruno heeft alle punten genoteerd waar de komende tijd weer aan gewerkt zal gaan worden tijdens de trainingen.

Thierry gefeliciteerd en Bruno bedankt voor het coachen namens alle judoka's en ouders!

Coole RJC shirts!

17 april 2019
De bestellijst is doorgegeven aan Nihon en zij gaan ermee aan de slag. De verwachting is dat eind Mei de shirts uitgeleverd kunnen gaan… Meer >

Eén van de zalen van het gemeenschapshuis in Den Dungen was vandaag omgevormd tot dojo. In de schaduw van de grote kerk… Meer >