Yann Vissers en Nils van de Wetering behalen zwarte band judo

24 maart 2019

Yann Vissers en Nils van de Wetering hebben er hard voor gewerkt maar het resultaat mag er zijn: deze twee leden mochten afgelopen weekend vol trots hun zwarte band in ontvangst nemen.

Om de zwarte band in judo te behalen moet er eerst een behoorlijk traject worden afgelegd. Het examen is uitgebreid, je moet op veel verschillende onderdelen laten zien dat je de technieken beheerst en de passen worden precies uitgemeten en nauwkeurig uitgevoerd. Het moet vloeiend verlopen. Daarnaast is er een onderdeel waarbij de jurycommissie bepaald welke techniek je moet laten zien.

Kortom zaterdag was een spannende dag voor onze twee Rosmalense judoka’s en hun trainer.

Yann en Nils hebben een hele lange reeks van verschillende technieken moeten tonen. Dit is een flinke weg van voorbereiden. In feite begint de voorbereiding al bij de start van je judotrainingen. Daar wordt de basis gelegd, je doorloopt door de jaren heen de verschillende kleuren banden tot het moment dat je de bruine band hebt behaald. Vanaf dat moment wordt er heel gericht geoefend in een combinatie van technieken om uiteindelijk voor de jury te laten zien wat je beheerst. Wat zullen Yann en Nils trots zijn dat hun harde werken is beloond.

Voor jullie alle twee een applaus, gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Ook jullie staan vanaf nu vermeld op onze website als trotse bezitter van een zwarte band, behaald bij de Rosmalense judo Club.

Samen met voormalig katatrainer Thijs Bosters is een basis gelegd en trainer Michel van Meurs heeft met hen de puntjes op de –i- gezet. Ook zij mogen trots zijn op dit resultaat.

(foto van trainer Michel van Meurs feliciteerdt Yann (l) en Nils (r)