Soevereincup 2019

13 april 2019 door -
Een Wedstrijdjudoka traint veel, elke zaterdag pak je je tas in, je vult je bidon met water en ga je naar de training. Samen met je judomaatjes train je 2 uur lang keihard. Doordeweeks ga je nog een paar keer trainen, bij je eigen club, of bij het RTC waar je aangesloten zit. Thuis doe je ook nog allerlei oefeningen en maak je aantekeningen in je schrift zodat je altijd aan je verbeterpunten kunt werken. Je houdt een beetje je gewicht in de gaten, vooral voor een toernooi en laat af en toe feestjes schieten omdat de trainingen voorgaan. Kortom een Wedstrijdjudoka is echt met zijn of haar sport bezig. Hij of zij doet er veel voor maar laat er ook veel voor. En dit met maar één doel: Jezelf blijven verbeteren als Wedstrijdjudoka. Toernooien horen hier ook bij, kijken waar je staat, kijken waar anderen staan. Leren van verliespartijen en genieten van je winstpartijen. De Rosmalense Judo Club is trots op haar Wedstrijdteam.

Dit team was Zaterdag 13 April te gast in Lommel (België) waar de Soevereincup werd gehouden. Dit groot Internationaal Toernooi trekt judoka's van heinde en verre waardoor er een sterk deelnemersveld op de mat staat. Bruno Culo was met een groot deel van zijn team hier aanwezig en hij heeft mooie overwinningen gezien maar ook weer de nodige verbeterpunten genoteerd. Want uiteindelijk heeft een toernooi maar 1 doel; beter worden en dat is in judo letterlijk en figuurlijk "vallen en weer opstaan". Bjarne Corijn, Jimi Elfring en Yordi de Wild werden vandaag kampioen van hun poule door al hun tegenstanders te verslaan. Maurits Schreuder werd na zijn eerste plaats vorige week vandaag knap 2e. Hidde Zeeuwe, Reza van Geffen en Sanne Tadema verdienen het brons in hun poule. Iedereen gefeliciteerd met zijn of haar prijs! Bruno weer bedankt voor het coachen. Op zondag deden, op dit 2-daagse toernooi, Nils en Jens vd Wetering mee. Zij weten beiden niet, op dit sterk bezet toernooi, op het podium te komen.

Op Pinkstermaandag waren we met een groot gedeelte van de wedstrijdselectie te gast bij JudoGoes. Hier werd onder leiding van Cor… Meer >

Zondag morgen 2 juni staat het regiotoernooi Schijndel op het programma. De Rosmalense Judo Club is weer goed vertegenwoordigd, coach… Meer >

RJC@Lund(Zweden)2019

02 juni 2019