Mooie resultaten bij regiotoernooi Den Dungen

14 april 2019

Eén van de zalen van het gemeenschapshuis in Den Dungen was vandaag omgevormd tot dojo. In de schaduw van de grote kerk ontving judo Vereniging Yushi Ghasi vandaag maar liefst 170 judoka’s op hun jaarlijkse regiotoernooi.

Vanuit Rosmalense Judo Club reisden vandaag 14 deelnemers met hun familie, 2 coaches van de wedstrijdgroep, 1 scheidsrechter en twee begeleiders af naar Den Dungen......

Dean Fernald beet het spits af vandaag, hij knokte voor wat hij waard was en liet mooi judo zien, helaas waren zijn tegenstanders nog net een maatje te groot, maar niet voor lang!

In het tweede blok stonden 5 judoka’s klaar om de tatami te betreden. Floris van der Schans en nieuwkomer Noah Peters zaten beiden in dezelfde poule en hebben laten zien welke kwaliteiten de judoka’s van RJC in huis hebben, zij werden 2e en 3e in deze sterke poule. Sterre Elfring had ook pittige tegenstanders, maar vocht voor wat zij waard was en haalde een mooie 3e plaats. Neala Janse en Guus Kropman mochten de hoogste plaats op het erepodium betreden, Neala was de enige dame in haar poule, maar wist alle heren achter zich te laten, Guus had er ook zin in en dat was te zien op de tatami, hij maakte korte metten met zijn tegenstanders en pakte de eerste plaats.

Het derde blok hadden we nog een nieuwkomer, Caspar Schreuder. Casper heeft de afgelopen tijd goed op zijn broer Maurits gelet, die hem ook coachte, en pakte de 1e plaats. Huub Sleutjes had vandaag een hele pittige poule, maar wist met slim judo toch een mooie 3e plek te behalen. Ook Bas de Rooy en Milan van Venrooij haalden een mooie 3e plaats met de technieken die ze de afgelopen tijd hebben geleerd. Alex Kersten mocht vandaag op het tweede blok plaats nemen, een super goede prestatie. Merijn van Loon had vandaag de pech dat hij ziek was, van harte beterschap Merijn, de volgende keer zien we je er graag weer bij.

Tijdens het laatste blok stonden onze 3 laatste helden op de mat, Kayleigh van den Hanenberg, Karlijn Schipper en Tijn Molenaar. De dames hebben ontzettend hard geknokt en werden daarmee 3e en 4e. Tijn wist het hoogste blok van het podium te bereiken door goed en gedegen judo.

Vandaag werd mat 1 geleid door scheidsrechter Joey de Wild. Met een rustige en toch sterke uitstraling leidde hij de partijen tot een goed einde.

Naast de mat stonden Yordi de Wild en Hidde Zeeuwe om de deelnemers van vandaag te coachen. Daarbij hebben ze goed gelet op hun eigen coach tijdens hun toernooien en zorgden er zo voor dat alle deelnemers vandaag het beste uit zichzelf konden halen.

Ook vandaag was het weer een eer om met iedereen op pad te zijn, mooi judo en vooral veel goede inzet gezien.

Tot de volgende keer op het regiotoernooi in Schijndel op 2 juni!

Coole RJC shirts!

17 april 2019
De bestellijst is doorgegeven aan Nihon en zij gaan ermee aan de slag. De verwachting is dat eind Mei de shirts uitgeleverd kunnen gaan… Meer >

Soevereincup 2019