Nieuws

Banja Luka, seizoensafsluiter wedstrijdteam RJC 2019

18 juni 2019 door -
www.rosmalensejudoclub.nl

Bosnië en Herzegovina, een nog niet door Westerse landen ontdekt pareltje. Waar in het naastgelegen Kroatië al het massa toerisme welig kan tieren op sommige plaatsen is dit in Bosnië nog niet aan de orde. Geheel onterecht want het land heeft een schitterende natuur, oude steden en een zeer gastvrije cultuur. De uit Bosnië afkomstige Bruno Čulo, de wedstrijdtrainer en coach van de Rosmalense Judo Club, vertelt graag zijn judoka’s en hun ouders over zijn land. Met veel passie en trots verteld hij over de cultuur, de mooie gebieden maar ook wat de oorlog daar aangericht heeft. Maar om dit echt allemaal te beseffen zul je het een keer mee moeten maken. Daardoor is het plan ontstaan om met de gehele wedstrijdselectie af te reizen naar dit mooie land zodat bij de verhalen van Bruno een gevoel en belevenis zou gaan horen.
 

Samen met hun ouders reisde de bijna voltallige wedstrijdselectie af naar Banja Luka, de 2e hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. Hier werd een groot internationaal judotoernooi en trainingsstage gehouden waar vele landen uit de Balkan aan meedoen. Toen iedereen uit het vliegtuig stapte was de warmte daar al goed merkbaar. Met een touringcar werd iedereen naar het hotel gebracht midden in het centrum van Banja Luka. Op zaterdag hadden we nog een dagje vrij, op deze dag werd de stad ontdekt met een gids en werd er geraft op de bergrivier Vrbas. Met 3 boten werden de watervallen en stroomversnellingen bedwongen in de schitterende natuur rond Banja Luka. Onderweg werd er even gestopt zodat de judoka’s met een touw als Tarzan zich in het water konden slingeren. Na het raften werd er Cevapi gegeten tijdens een heerlijke barbecue, het weekend kon al niet meer stuk. In de avond werd er nog gebowld maar daarna was het toch echt bedtijd daar er op zondag toch echt een toernooi op het programma stond.
 

Op zondag werd er te voet naar de sporthal gelopen, met 37 mensen in bijna allemaal RJC shirt trokken we tijdens deze mars veel aandacht in het centrum. Aankomend bij de sporthal bleek dat het een heet dagje ging worden, de temperaturen zouden gaan oplopen tot 40 graden. Bij de opening van het toernooi werden de teams voorgesteld. Bjarne Corijn en Reza van Geffen droegen trots de Nederlandse vlag tijdens het opkomen van het team. Hierna was het echt tijd voor judo. Judo in de Balkan is lastig daar de judoka’s vaak fysiek heeel sterk zijn, toch werd er goed gescoord door iedereen. Maurits Schreuder die jarig was op deze dag werd zelfs kampioen! De volgende prijzen zijn er behaald (sommige judoka’s deden in twee leeftijdsklasses mee).
 

Maurits Schreuder 1e prijs
Julian Pith 3e prijs
Reza van Geffen 3e prijs
Sanne Tadema 2e & 3e prijs
Yordi de Wild 2e prijs
Ivar Schulz 2e prijs
Jens vd Wetering 3e prijs
Kalle Postma 2e prijs
 

Jimi Elfring verloor om het brons door een worp die in Nederland nog niet toegestaan is in die leeftijdsklasse. Joey de Wild had lange tijd niet meer op de mat gestaan maar scoorde wel de mooiste Ippon van de selectie. Voor Niek te Riele was het zijn eerste grote toernooi en heeft kranig gevochten. Bjarne Corijn, Hidde Zeeuwe en Jonas Cortvriend haalden ook net het podium niet maar hebben zeker genoten van dit toernooi en net als de rest weer veel bijgeleerd. Coach Bruno was dan ook zeker zeer trots op zijn equipe die onder tropische temperaturen maximale inzet vertoonden.

Na al deze inspanningen werd er dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod van de organisatie van het toernooi om in het naastgelegen aquapark te gaan zwemmen. Ook de ouders die menig uurtje in de hete hal hadden gezeten waren hier zeker blij mee. In de avond werd er gezamenlijk gedineerd in een echt Balkanrestaurant waarbij er taart met vuurwerk was voor de jarige Maurits.
Op Maandag was het alweer de dag van vertrek maar eerst werd er nog aan de trainingsstage meegedaan door alle judoka’s. Lekker trainen met hun buitenlandse maatjes want dan blijkt dat judo een universele taal is, vriendschappen worden op de mat gesloten en er werd getroost als er iemand even een pijntje had. Een mooiere afsluiting van dit weekend bestaat er dan ook niet. Bruno bedankt dat je ons hebt meegenomen naar je vaderland waar je terecht trots op mag zijn! 
www.rosmalensejudoclub.nl
Jouw inzet is GOUD waard!!!!!   Grote Clubactie 2019   Jaarlijks vragen wij aan onze leden om de loten te… Meer >
 
www.rosmalensejudoclub.nl

loterijprijsjes gezocht!

08 september 2019
Tijdens het regiotoernooi van 22 september houden we een loterij. We zijn dringend op zoek naar mooie prijsjes die we daarbij kunnen… Meer >
 
www.rosmalensejudoclub.nl

Teambuilding in de modder!

07 september 2019
Met tot je enkels ren je door de modder. In de verte zie je je teammaatjes al de bocht omgaan. Harder, inhalen, gaat door je heen. Wow… Meer >
 
www.rosmalensejudoclub.nl

Nieuwsbrief augustus 2019

20 augustus 2019
Nieuwsbrief augustus 2019 …..de trainingen zijn weer begonnen   Hajimé De eerste trainingen zijn weer van start, en… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-12-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
Copyright 2015 - Rosmalense Judo Club | www.rosmalensejudoclub.nl | Bisschop Bekkerslaan 4 | 5242 BN Rosmalen | info@rosmalensejudoclub.nl
Terug naar boven