Seizoensstart in Susteren!

29 september 2019 door -

Susteren – Na het succes in Banja Luka (Bosnië en Herzegovina) ging de wedstrijdselectie van de Rosmalense Judo club welverdiend op vakantie.. Half Augustus zijn de trainingen weer gestart onder leiding van Bruno. In deze trainingen wordt er zeer hard getraind. Menig zweetdruppeltje en soms een traantje vallen dan op de mat. Maar na de training is er toch weer die voldoening, weer een stapje verder dan voor de training en daar gaat het om. Het eerste toernooi zou de Open Zeeuwse in Vlissingen zijn. Dit goed georganiseerde toernooi is helaas door te weinig inschrijvingen gecanceld. We hopen dat dit toernooi volgend jaar weer terug op de wedstrijdkalender komt! Hiermee werd het toernooi in Susteren het eerste toernooi van dit seizoen. Tijdens zo’n toernooi kijk je waar je staat qua wedstrijdjudo en vooral waar je tegenstanders staan na de vakantie. Met deze missie gingen vier judoka’s de mat op. Reza van Geffen mocht eerst aantreden. Met technisch judo knokt hij naar de 2e plaats in zijn klasse. Maurits Schreuder doet een tandje bij en verslaat al zijn tegenstanders en wordt daarmee kampioen. Yordi de Wild komt een paar bekenden tegen en wordt 3e in zijn klasse. Jonas Cortvriend verliest maar 1 keer vandaag en verdient daarmee het zilver vandaag. Heren gefeliciteerd met jullie dik verdiende prijzen!!!

Volgende week vertrekt Bruno met Yordi naar Bosnië voor een toernooi. Dit ook als voorbereiding op de herfstvakantie. Er zullen dan 9 judoka’s uit Bosnië naar Rosmalen komen om gezamenlijk te gaan trainen en ze zullen meedoen aan een toernooi en stage in Nijmegen. De jeugdige judoka’s zullen verblijven bij gastgezinnen gedurende dit weekend.