Bosnische visite in Rosmalen.

14 oktober 2019 door -

Nadat de Rosmalense Judo Club op toernooi en stage in Bosnië was geweest was het plan ontstaan om de Bosniërs ook met Nederland kennis te laten maken. De herfstvakantie leende zich hier uitstekend voor met als uitgangspunt een judotoernooi en stage in Nijmegen. Op donderdag kwam de eerste groep aan op Eindhoven Airport en vrijdagnacht(!) landde de 2e groep in Luik. Coach Bruno heeft het er erg druk mee gehad met het halen van de vliegvelden. Op vrijdagavond gaf hij ook nog een eerste training, tussen het transport door, in Breda aan een klein groepje Nederlandse en Bosnische judoka’s. Op zaterdag vond het toernooi plaats waar de Bosnische kinderen goed scoorde en zelfs podiumplekken behaalden. Diverse kinderen werden ondergebracht bij gastoudergezinnen. Met het beperkte Engels van deze kinderen was Google translate dan ook zeker een uitkomst. Uiteindelijk blijken de judoka’s een universele taal te hebben; judo, samen gamen en tv kijken waardoor vriendschappen ontstonden. Op zondag was er de trainingsstage in Nijmegen waar een groot gedeelte van de wedstrijdselectie aan meedeed. Ook de Bosnische judoka’s waren hier van de partij. Samen werden er technieken geleerd en samen werden deze uitgeprobeerd. Het begon al een hecht clubje te worden. Tussen de trainingsblokken door is nog een kleine groepje gaan bowlen en dan blijkt dat Bosnische kinderen echt goede strikes kunnen gooien! Op maandag werd er getraind in de dojo te Rosmalen onder leiding van Srecko Culo die van origine ook van Bosnische afkomst is. Dit werd een ontspannen les waarin veel ruimte voor gezelligheid onder elkaar was. Tijdens de training was er ook een heerlijke lunch mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Bakkerij Erkeland uit Den Bosch. En bereidt door Kim Bell. Daarna was het toch echt tijd geworden om afscheid te nemen van elkaar, met een hug werd gedag gezegd maar niet zonder de social media gegevens uit te wisselen zodat er tussen Bosnië en Nederland gecommuniceerd kan worden. Graag willen we iedereen hartelijk bedanken die aan dit weekend een steentje hebben bijgedragen!

Prachtige resultaten Rosmalense judoka’s bij Regiotoernooi Boekel Op zondag 10 november werd in Boekel het jaarlijkse… Meer >

We mogen ze nog even verkopen, de loten van de grote clubactie. Met de opbrengst kunnen we volgend jaar tijdens ons jubilieumjaar iets… Meer >

Open Bredase 2019

03 november 2019